Featured

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!

Την μέρα των γενεθλίων μου πριν από 10 χρόνια, επέλεξε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για να μου εκδώσει την πρώτη Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού  που απέκτησα.

Continue reading “ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!”

Νέο Παραστατικό | Πιστωτικό Τιμολόγιο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώσαμε την υλοποίηση της νέας έκδοσης στην οποία πλέον είναι εφικτή η έκδοση Πιστωτικών Τιμολογίων, συσχετιζομένων και μη, καθώς και η αποστολή τους στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Οδηγίες Εγκατάστασης InvoiceMate

Η εγκατάσταση της εφαρμογής InvoiceMate είναι απλή διαδικασία και χωρίζεται σε 2 μέρη.

  1. Την εγκατάσταση του MSSQL Server όπου θα αποθηκεύονται τα δεδομένα και
  2. Την εγκατάσταση του InvoiceMate

Παρόλο που εκτελώντας το IncoiceMate_setup.exe, θα εκτελεστεί ένας έλεγχος αν στον υπολογιστή σας υπάρχει εγκατεστημένος ήδη ο MSSQL Express 2016 και αν όχι, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης του, προτείνουμε πριν εκτελέσετε το IncoiceMate_setup.exe να εγκαταστήσετε τον MSSQL Express 2019 σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο 8 λεπτών.

Αφού εγκαταστήσετε επιτυχώς τον MSSQL Express 2019 και προβείτε σε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εκτελέστε το με διπλό κλικ το IncoiceMate-setup.exe και με διαδοχικά “next” εγκαταστήστε την εφοαρμογή.

Έπειτα δείτε σε αυτό το βίντεο 9 λεπτών πως θα κάνετε την αρχική παραμετροποίηση ώστε να ξεκινήσετε την έκδοση παραστατικών.

Συγχαρητήρια είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την μηχανογραφημένη έκδοση παραστατικών με την χρήση του InvoiceMate Free Edition

Υπολογισμός Κρατήσεων Τίτλου Κτήσης Εισοδήματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις κρατήσεις που θα υπολογιστούν σε μία πληρωμή με τίτλο κτήσης εισοδήματος.

Από 1/1/2023 υπάρχει πλαφόν στην Βάση Υπολογισμού Εισφορών 7.126,94 € μηνιαίως.

Τα παρακάτω ποσά υπολογίζονται ανά μηνιαίες καταβολές, οι κρατήσεις μίας μηνιαίας καταβολής 10.000,00 δεν ισούται με τις κρατήσεις δύο μηναίων καταβολών 5.000,00, λόγω του ανωτέρω πλαφόν.

Επίσης η κρατήσεις για ΕΦΚΑ Σύνταξη και ΕΦΚΑ Περίθαλψη, δεν μπορούν να είναι άνω των 169,95 και 60,30 ευρώ.

Continue reading “Υπολογισμός Κρατήσεων Τίτλου Κτήσης Εισοδήματος”

Οδηγίες Παραμετροποίησης InvoiceMate – ΑΑΔΕ myDATA

Για να ρυθμίσουμε την εφαρμογή να στέλνει στην ΑΑΔΕ τα παραστατικά μας ακολουθούμε τα εξής βήματα.

Δημιουργία λογαριασμού στην ΑΑΔΕ:

Στο https://www1.aade.gr/saadeapps2/bookkeeper-web/bookkeeper/ επιλέγουμε το κουμπί

Continue reading “Οδηγίες Παραμετροποίησης InvoiceMate – ΑΑΔΕ myDATA”

InvoiceMate και myDATA

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώσαμε την υλοποίηση της νέας έκδοσης συμβατής με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Η νέα έκδοση που θα κυκλοφορήσει εντός ολίγον ημερών, θα περιλαμβάνει αποστολή στην πλατφόρμα mydata μέσω REST API για τις επιχειρήσεις ΔΕΝ που δικαιούνται να χρησιμοποιούν την ειδική φόρμα καταχώρησης.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η ειδική φόρμα καταχώρησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από οντότητες που έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην σχετική Απόφαση Α.1138/2020 της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων (έως 50.000 € ακαθάριστα έσοδα για όσες οντότητες τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα είτε όσοι εκδίδουν έως 50 τιμολόγια ανεξαρτήτως τηρούμενου λογιστικού συστήματος).

Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να εκδίδουν δωρεάν τα παραστατικά τους και να τα συμπληρώνουν την ειδική φόρμα καταχώρησης της ΑΑΔΕ, ενώ οι μεγαλύτερες, που είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν το myDATA REST API, μπορούν χρησιμοποιήσουν την αποστολή σε πραγματικό χρόνο (REST API) που είναι διαθέσιμη στο InvoiceMate Premium Edition.

Οι οδηγίες παραμετροποίησης για την επιτυχή αποστολή περιγράφονται εδώ:

*τα μενού των οδηγιών εμφανίζονται στις εκδόσεις 2.1.4.0 και πάνω.

ΥΓ. Στην νέα έκδοση υπήρξαν πολλές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις. Μία από αυτές είναι η εμφάνιση στην free edition των παραστατικών που έχουν ληφθεί και αποσταλεί στην ΑΑΔΕ, καθώς και οικονομικών αναφορών εσόδων – εξόδων και ΦΠΑ.

13 καλύτερα email για τις email list

Γνωρίζετε τι είδους email θα έπρεπε να στέλνετε στην email list; Πιθανότατα γνωρίζετε πως το email marketing είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσετε ή να πουλήσετε στο διαδίκτυο, όμως τι γίνεται αφού μεγαλώσετε τη λίστα των συνδρομητών σας; Σε αυτή τη δημοσίευση θα αναφέρουμε 13 είδη email που πρέπει να στέλνετε στην email list.

Ενώ η συλλογή των email και η ενθάρρυνση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας να εγγραφούν στη λίστα σας είναι μια μεγάλη διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να τελειοποιηθεί, ο τελικός στόχος είναι να μην έχετε μια τεράστια λίστα συνδρομητών. Κάποια στιγμή, πρέπει να μετατρέψετε αυτούς τους συνδρομητές σε πελάτες.

Continue reading “13 καλύτερα email για τις email list”

Έκδοση υπευθυνης δήλωσης από gov.gr

Πολύ συχνά πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες απαιτούν κάποια υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr.

Παρακάτω περιγράφεται η πολύ εύκολη διαδικασία έκδοσης της.

Continue reading “Έκδοση υπευθυνης δήλωσης από gov.gr”

Οδηγίες χρήσης Zikos Virtual Assistant

Λίγα λόγια για τον Zikos :
Ο Zikos είναι ο πρώτος Virtual Assistant για λογιστικά γραφεία στην Ελλάδα και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από εμάς. Έχει σκοπό να προσφέρει στους πελάτες μας καινοτόμες υπηρεσίες 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το έτος.


Continue reading “Οδηγίες χρήσης Zikos Virtual Assistant”

Ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξω.

Λόγω των ημερών αρκετοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξουν. Με τα παρακάτω παραδείγματα θα δείξουμε αν συμφέρει ή όχι η επιλογή “ακριβής” ασφαλιστικής κλάσης για την προσδοκία καλύτερης σύνταξης με πιθανή ηλικία συνταξιοδότησης τα 68 έτη.

Continue reading “Ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξω.”