Featured

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!

Την μέρα των γενεθλίων μου πριν από 10 χρόνια, επέλεξε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για να μου εκδώσει την πρώτη Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού  που απέκτησα.

Continue reading “ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!”

Υπολογισμός Κρατήσεων Τίτλου Κτήσης Εισοδήματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις κρατήσεις που θα υπολογιστούν σε μία πληρωμή με τίτλο κτήσης εισοδήματος.

Continue reading “Υπολογισμός Κρατήσεων Τίτλου Κτήσης Εισοδήματος”

Οδηγίες Παραμετροποίησης InvoiceMate – ΑΑΔΕ myDATA

Για να ρυθμίσουμε την εφαρμογή να στέλνει στην ΑΑΔΕ τα παραστατικά μας ακολουθούμε τα εξής βήματα.

Δημιουργία λογαριασμού στην ΑΑΔΕ:

Στο https://www1.aade.gr/saadeapps2/bookkeeper-web/bookkeeper/ επιλέγουμε το κουμπί

Continue reading “Οδηγίες Παραμετροποίησης InvoiceMate – ΑΑΔΕ myDATA”

InvoiceMate και myDATA

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώσαμε την υλοποίηση της νέας έκδοσης συμβατής με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Η νέα έκδοση που θα κυκλοφορήσει εντός ολίγον ημερών, θα περιλαμβάνει αποστολή στην πλατφόρμα mydata μέσω REST API για τις επιχειρήσεις ΔΕΝ που δικαιούνται να χρησιμοποιούν την ειδική φόρμα καταχώρησης.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η ειδική φόρμα καταχώρησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από οντότητες που έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην σχετική Απόφαση Α.1138/2020 της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων (έως 50.000 € ακαθάριστα έσοδα για όσες οντότητες τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα είτε όσοι εκδίδουν έως 50 τιμολόγια ανεξαρτήτως τηρούμενου λογιστικού συστήματος).

Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να εκδίδουν δωρεάν τα παραστατικά τους και να τα συμπληρώνουν την ειδική φόρμα καταχώρησης της ΑΑΔΕ, ενώ οι μεγαλύτερες, που είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν το myDATA REST API, μπορούν χρησιμοποιήσουν την αποστολή σε πραγματικό χρόνο (REST API) που είναι διαθέσιμη στο InvoiceMate Premium Edition.

Οι οδηγίες παραμετροποίησης για την επιτυχή αποστολή περιγράφονται εδώ:

*τα μενού των οδηγιών εμφανίζονται στις εκδόσεις 2.1.4.0 και πάνω.

ΥΓ. Στην νέα έκδοση υπήρξαν πολλές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις. Μία από αυτές είναι η εμφάνιση στην free edition των παραστατικών που έχουν ληφθεί και αποσταλεί στην ΑΑΔΕ, καθώς και οικονομικών αναφορών εσόδων – εξόδων και ΦΠΑ.

13 καλύτερα email για τις email list

Γνωρίζετε τι είδους email θα έπρεπε να στέλνετε στην email list; Πιθανότατα γνωρίζετε πως το email marketing είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσετε ή να πουλήσετε στο διαδίκτυο, όμως τι γίνεται αφού μεγαλώσετε τη λίστα των συνδρομητών σας; Σε αυτή τη δημοσίευση θα αναφέρουμε 13 είδη email που πρέπει να στέλνετε στην email list.

Ενώ η συλλογή των email και η ενθάρρυνση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας να εγγραφούν στη λίστα σας είναι μια μεγάλη διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να τελειοποιηθεί, ο τελικός στόχος είναι να μην έχετε μια τεράστια λίστα συνδρομητών. Κάποια στιγμή, πρέπει να μετατρέψετε αυτούς τους συνδρομητές σε πελάτες.

Continue reading “13 καλύτερα email για τις email list”

Έκδοση υπευθυνης δήλωσης από gov.gr

Πολύ συχνά πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες απαιτούν κάποια υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr.

Παρακάτω περιγράφεται η πολύ εύκολη διαδικασία έκδοσης της.

Continue reading “Έκδοση υπευθυνης δήλωσης από gov.gr”

Οδηγίες χρήσης Zikos Virtual Assistant

Λίγα λόγια για τον Zikos :
Ο Zikos είναι ο πρώτος Virtual Assistant για λογιστικά γραφεία στην Ελλάδα και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από εμάς. Έχει σκοπό να προσφέρει στους πελάτες μας καινοτόμες υπηρεσίες 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το έτος.


Continue reading “Οδηγίες χρήσης Zikos Virtual Assistant”

Ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξω.

Λόγω των ημερών αρκετοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξουν. Με τα παρακάτω παραδείγματα θα δείξουμε αν συμφέρει ή όχι η επιλογή “ακριβής” ασφαλιστικής κλάσης για την προσδοκία καλύτερης σύνταξης με πιθανή ηλικία συνταξιοδότησης τα 68 έτη.

Continue reading “Ποια ασφαλιστική κλάση να επιλέξω.”

Προσοχή, σφάλμα εφαρμογής InvoiceMate έκδοσης 2.1.1.5 και 2.1.1.7

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους χρήστες της εφαρμογής InvoiceMate έκδοσης 2.1.1.5 και 2.1.1.7, ότι στην έκδοση τους, υπάρχει ένα σφάλμα που εμποδίζει την εφαρμογή, να πάρει backup καθώς και να αναβαθμιστεί αυτόματα στην επόμενη έκδοση.

Continue reading “Προσοχή, σφάλμα εφαρμογής InvoiceMate έκδοσης 2.1.1.5 και 2.1.1.7”

Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Άλλη μία υποχρέωση έρχεται να προστεθεί στο επιβαρυμένο πρόγραμμα των επιχειρήσεων και δεν είναι άλλο από την τήρηση του μητρώου πραγματικών δικαιούχων στην σελίδα της ΑΑΔΕ https://www1.gsis.gr/dsae/boregistry από όλα τα νομικά πρόσωπα (εταιρείες, σωματεία, συνεταιρισμούς κτλ.)

Continue reading “Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων”