Ψηφιακή Υπογραφή

Σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα που ισχύουν από 1/1/2014, ορίζεται ότι ο εκδότης ηλεκτρονικού τιμολογίου οφείλει να διασφαλίζει την ακεραιότητα του.

Ένας τρόπος διασφάλισης είναι η ψηφιακή υπογραφή του παραστατικού αυτού ώστε να μην μπορεί να παραποιηθεί από τον λήπτη ή οποιονδήποτε τρίτο.

Η δημόσια πύλη Ερμής, παρέχει δωρεάν ψηφιακή υπογραφή σε όλους τους τους κάτοικους στην ελληνική επικράτεια.

Για να την αποκτήσετε χρειάζεται αρχικά να κάνετε Εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ερμή και υποβολή αιτήματος έκδοσης ψηφιακών παραστατικών, μετά να προβείτε σε Εκτύπωση της ειδικής αίτησης και να μεταβείτε στο ΚΕΠ με την ταυτότητα μας για ταυτοποίηση.

Μετά την επίσκεψη μας στο ΚΕΠ θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία στην πύλη Ερμής και θα πρέπει να αποφασίσουμε τον τύπο του ηλεκτρονικού πιστοποιητικού που θα εκδώσουμε. Μπορούμε να εκδώσουμε ψηφιακή υπογραφή χαλαρής αποθήκευσης ή σκληρής αποθήκευσης.

Αφού υπογραφεί το παραστατικό μας το παραστατικό μας θα πάρει την παρακάτω μορφή.

Στην ψηφιακή υπογραφή σκληρής αποθήκευσης το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό αποθηκεύεται σε μία ειδική συσκευή USB.

Αυτές οι συσκευές αλλιώς ονομάζονται “Ασφαλείς Διατάξεις Δημιουργίας Υπογραφής ” και κοστίζουν περίπου 50-70 ευρώ. Η ψηφιακή υπογραφή που δημιουργείται μέσω ΑΔΔΥ έχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής. Για την έκδοση ψηφιακής υπογραφής με πιστοποιητικό σκληρής αποθήκευσης, λεπτομερείς οδηγίες υπάρχουν εδώ.

Στην ψηφιακή υπογραφή χαλαρής αποθήκευσης το πιστοποιητικό αποθηκεύεται σε έναν φάκελο του υπολογιστή μας.

Έτσι αποφεύγουμε την αγορά της συσκευής ΑΔΔΥ και παρόλο που η ψηφιακή υπογραφή μας δεν έχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής, είναι αρκετή για την διασφάλιση της ακεραιότητας του ηλεκτρονικού παραστατικού μας. Για την έκδοση ψηφιακής υπογραφής με πιστοποιητικό χαλαρής αποθήκευσης, λεπτομερείς οδηγίες υπάρχουν εδώ.

Η εφαρμογή τιμολόγησης InvoiceMate Premium Edition μπορεί να υπογράψει ψηφιακά τα παραστατικά σας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με τρόπο πολύ φιλικό στον χρήστη.

Αν χρειάζεστε βοήθεια στην κάπως πολύπλοκη διαδικασία της 
έκδοσης πιστοποιητικού για την ψηφιακή υπογραφή, μην διστάσετε
να επικοινωνήστε μαζί μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που επικοινωνείτε μαζί μας, τόσο για τα καλά σας λόγια όσο και για την βοήθεια που μας προσφέρετε, στην ανάπτυξη του InvoiceMate, με τις παρατηρήσεις σας.

Αφήστε μια απάντηση