Μπορώ να μειώσω τα έξοδα της επιχείρησης μου; 5+5 τρόποι

   Ανατιμήσεις τιμών, αυξήσεις τελών, νέοι φόροι (ούφ!) και μέσα σε όλα αυτά να πρέπει να μειώσεις τα έξοδα σου. Όσο αποκαρδιωτικά και αν ακούγονται όλα αυτά, υπάρχουν λύσεις και τρόποι για να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα μειώνοντας τα έξοδα της επιχείρησης σου. Ορίστε 5 απλοί και εύκολοι τρόποι:

1. Υπολόγισε τα μηνιαία έξοδα σου από τον καφέ που πίνεις έως το μελάνι του εκτυπωτή που ξοδεύεις.

2. Διαχώρισε τα έσοδα σου από τον τζίρο της επιχείρησης. Ο όρος τζίρος αναφέρεται σε όλα τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο. Τα έσοδα είναι ότι μένει στο ταμείο μετά την πληρωμή λογαριασμών, προμηθευτών, χρεών. Εν ολίγοις, ότι μένει στην τσέπη σου.

3. Γίνε οικολόγος. Κλείνε την οθόνη του υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιείς. Χρησιμοποίησε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Εγκατέστησε λάμπες led. Ρύθμισε τον εκτυπωτή ώστε να ξοδεύει λιγότερο μελάνι. Τύπωνε και από τις 2 πλευρές της σελίδας.

 4. Αγόρασε σε χονδρική τιμή τον κεφαλαιακό εξοπλισμό σου.

 5. Συγκέντρωσε τους λογαριασμούς σου. Η ανάληψη από μια εταιρία τηλεφώνου, διαδικτύου, καλωδιακής τηλεόρασης, κινητού θα μειώσει τα σταθερά έξοδα. Η εκτενής έρευνα αγοράς πριν την επιλογή είναι η λύση.

Θέλεις να προχωρήσεις ένα βήμα πιο πέρα; 5 επιπλέον τρόποι:

  1. Αναζήτησε μελλοντικούς προμηθευτές. Ψάξε για προμηθευτές από το εξωτερικό, ζήτησε προσφορές, μάθε για τους όρους συνεργασίας τους. Προσπάθησε να αποφύγεις τους μεσάζοντες.

 2. Παρακολούθησε τα διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ, τα Τοπικά Επιμελητήρια και άλλοι οργανισμοί δημοσιεύουν προκηρύξεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορεί κάτι να σε αφορά . Επειδή η παρακολούθηση αυτών των προγραμμάτων είναι απαιτητική ζήτησε από τον λογιστή σου να σε ενημερώνει.

 3. Αξιοποίηση λογισμικών προγραμμάτων. Τα Vtiger, WordPress, Sugarcrm και τόσα άλλα λογισμικά ανοιχτού κώδικα διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο και μπορείς εύκολα να τα χρησιμοποιήσεις.

 4. Αξιολόγησε τις τακτικές Μάρκετινγκ που ακολουθείς. Αποδίδουν τα διαφημιστικά έξοδα;

 5. Προσέλαβε φοιτητές για πρακτική άσκηση. Μέσα από προγράμματα των πανεπιστημίων μπορεί ένας φοιτητής να δουλέψει νόμιμα στην επιχείρησή σου για 3 έως 6 μήνες. Οι ασκούμενοι πληρώνονται από τα πανεπιστήμια όποτε δεν επιβαρύνουν και την επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση